برای درمان اسهال چه بخوریم؟

به گزارش مجله سرگرمی، برای درمان اسهال چه بخوریم؟ برای درمان اسهال مواد غذایی طبیعی و داروهای شیمیایی وجود دارند که به شما یاری می نمایند تا سریعا بهبود یابید.

برای درمان اسهال چه بخوریم؟

سرویس سلامت - اسهال یکی از بیماری های نسبتا شایعی است که اکثر افراد آن را در سفر بیشتر تجربه می نمایند. این بیماری باعث می گردد به خصوص در روزهای گرم سال آب بدنتان شدیدا کاهش یابد. ما در این مقاله ابتدا به شما می گوییم که این بیماری چیست و چرا و به چه صورت ایجاد می گردد و سپس به راهکارهایی برای درمان و بهبود آن می پردازیم. پس با ما تا انتها این مقاله همراه باشید.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • علت مبتلا به اسهال چیست؟
  • غذاهای مناسب برای بهبود اسهال
  • میوه های مناسب در زمان اسهال
  • درمان اسهال با دارو

اسهال چیست؟

اسهال یک نوع بیماری عفونی و در جوامع بشری بسیار شایع است که باعث می گردد مدفوع حالت طبیعی و سفت خود را نداشته باشد و شل و آبکی گردد. در این وضعیت فرد به طور مکرر احتیاج به دفع پیدا می نماید و آب زیادی را از دست می دهد. بهتر است بدانید که این بیماری عفونی ممکن است در وضعیت خفیف شخص را 2 تا 3 روز درگیر کند.

علت مبتلا به اسهال چیست؟

اطلاع از اینکه چه عاملی باعث ایجاد این بیماری می گردد به ما یاری می نماید تا بتوانیم از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم. اصلی ترین علت ابتلا به این بیماری عفونت است. این عفونت شایع به اشکال مختلفی همچون ویروس، انگل، باکتری و از راه های گوناگونی مانند مصرف آب و غذای آلوده به بدن انتقال پیدا می نماید. در این وضعیت بدن انسان آغاز به مقابله با این عفونت می نماید. اسهال اولین نشانه این بیماری است.

برای درمان اسهال چه بخوریم؟

اگر شما به بیماری اسهال مبتلا هستید، می توانید با رعایت بهداشت و مصرف یک سری از غذاها به بهبود اسهال یاری کنید. در قسمت پایین 5 ماده غذایی که مصرف آن در زمان ابتلا به این بیماری برای بدن موثر است را بیان می کنیم.

1. مرغ بخار پز شده

گوشت مرغ بخارپز شده به علت اینکه بافت نرم و پروتئین دارد در زمان ابتلا به اسهال موثر است. با خوردن این غذا، مواد مغذی و مورد احتیاج را به بدنتان می رسانید. یادتان باشد که به هیچ عنوان آن را با کره و روغن سرخ نکنید چون اسهال را شدید تر می نماید؛ بنابراین بهترین راه این است که مرغ را به شکل آب پز شده مصرف کنید.

2. ماست

شاید در بسیاری از مطالب خوانده باشید که در زمان ابتلا به اسهال باید از مصرف لبنیات خودداری کنید. این مطلب درست است اما بدانید که ماست و دوغ از این قاعده مستثنی هستند. مصرف دوغ و ماستی که دارای پروبیوتیک باشند به دلیل اینکه باکتری های مفید روده را حفظ می نمایند و باعث تقویت سیستم ایمنی دستگاه گوارش می شوند، در زمان اسهال مفید است.

3. پوره سیب زمینی و برنج

یکی از مواد غذایی مفید در زمان ابتلا به اسهال شدید، پوره سیب زمینی و برنج است. این مواد به علت دارا بودن مواد نشاسته ای، بسیار سهل الهضم و کم فیبر بوده و برای بدن در زمان ابتلا به اسهال مفید و موثر هستند. توصیه می گردد که برنج و سیب زمینی را با کره و یا روغن سرخ نکنید چون چربی برای بدن در زمان اسهال ضرر دارد و باعث بدتر شدن این بیماری می گردد.

4. بیسکوییت بدون شکر

متخصصان تغذیه همواره توصیه می نمایند که برای زندگی بهتر تا می توانید از غذاهای حاوی سبوس بهره ببرید، اما این برای زمانی است که شما دچار اسهال نشده اید. غذاهای حاوی سبوس در زمان ابتلا به اسهال می تواند وضعیت بیماری را بدتر کند. برای همین موضوع بهتر است از غذاهایی بهره ببرید که سبوس نداشته باشند. یکی از این مواد غذایی، بیسکوییت بدون شکر مانند چوب شور بوده که به علت دارا بودن نمک برای اسهال شدید مفید است.

5. ماکارونی

یکی از غذاهای مفید در زمانی که دچار اسهال هستید ماکارونی است. اگر ماکارونی بدون چاشنی و بدون سس باشد می تواند در روند درمان اسهال مفید واقع گردد. برای آماده کردن این ماده غذایی خوشمزه کافی است کمی نمک به آن اضافه نموده و میل کنید.

میوه های مناسب در زمان اسهال

1. سیب

سیب یکی از محبوب ترین میوه ها در سراسر دنیا و یکی از میوه هایی است که مصرف آن در زمان اسهال می تواند مفید و موثر باشد. این میوه مانند موز دارای مقادیر زیادی پکتین است. البته ذکر این نکته لازم است که مصرف سیب خام به دلیل داشتن فیبر زیاد برای سیستم دستگاه گوارش و روده هایی که دچار اسهال شدند مناسب نیست و حتما باید به صورت پخته شده مصرف گردد تا هضم آن برای معده و روده راحت باشد. توصیه می گردد 2 تا 3 عدد سیب را در روز برای تسریع روند بهبود بیماری اسهال میل کنید.

2. موز

موز یک میوه مفید برای سیستم گوارشی هنگام ابتلا به اسهال است. این میوه ملایم و سهل الهضم بوده و به علت داشتن پتاسیم فراوان، می تواند به جایگزین کردن الکترولیت هایی که دراثر اسهال از بدن کم شده اند، یاری زیادی کند. همچنین این میوه خوشمزه و پرخاصیت به علت داشتن پکتین فراوان می تواند به جذب و حفظ مایعات در سیستم دستگاه گوارش یاری نموده و از دفع آب و سایر مواد مورد احتیاج بدن در زمان ابتلا به این بیماری جلوگیری کند.

3. بلوبری

بلوبری میوه ای است که به علت دارا بودن مواد مغذی برای بهبود اسهال بسیار مفید خواهد بود. کافی است هر روز از این میوه مصرف کنید تا بتوانید معده تان را تسکین بدهید. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی و خواص ضد باکتریایی و تانن هایی که بلوبری دارد می توانند به طور چشمگیری با بیماری اسهال مبارزه نمایند.

4. خرما

یکی دیگر از میوه های مفید در دوره ابتلا به اسهال شدید خرما خواهد بود. خرمای تازه و رسیده، حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است. این خاصیت به شکلی بسیار موثر می تواند به شما یاری کند تا با بیماری اسهال مبارزه نموده و آن را کنترل کنید. همچنین این ماده غذایی به آسانی هضم می گردد که همین مسئله به کنترلِ طبیعتِ غیر قابل پیش بینی اسهال مزمن یاری زیادی می نماید. ذکر این نکته لازم است که فیبر محلول موجود در خرما هم با حجیم کردن مدفوع و بهبود سلامت و عملکرد دستگاه دفع در بدن می تواند به تسکین اسهال یاری شایانی کند.

5. به

میوه به، به علت دارا بودن پکتین که از کربوهیدرات های پیچیده است، خواص دارویی زیادی دارد و به درمان بیماری اسهال یاری زیادی می نماید. همچنین این میوه با خواص زیادی که دارد معده را تقویت نموده و یکی از مفیدترین موادغذایی برای دستگاه هاضمه است. پس اگر دچار اسهال ساده و یا اسهال خونی شدید حتما روزانه از این میوه تا زمان بهبودی کامل بهره ببرید.

درمان اسهال با دارو

بیماری اسهال و ادامه داشتن آن می تواند باعث کم آبی شدید بدن گردد؛ بنابراین باید سریعا با یاری داروها و روش های خانگی که در این مقاله به آن اشاره کردیم اسهال را درمان کنیم تا از هدر رفتن آب بدن پیشگیری گردد. در این زمینه داروهای زیادی هستند که برای درمان اسهال و کاهش علائم دل پیچه مورد استفاده قرا می گیرند که ما در قسمت پایین 5 نمونه از این داروها و طریقه مصرفشان را ذکر می کنیم.

1. دیفنوکسیلات

یکی از داروهایی که در درمان اسهال های مزمن و حاد (به خصوص اسهال های ویروسی) مورد استفاده قرار می گیرد، داروی دیفنوکسیلات است. این دارو در درمان کولیت اولسرز خفیف و مزمن نیز مصرف می گردد. دیفنوکسیلات که نوعی ترکیب اپیوئیدی است احتمالاً به صورت موضعی و مرکزی باعث مهار حرکات دودی روده می گردد. متابولیسم این دارو کبدی است و متابولیت اصلی دارو نیز اثری مشابه خود دیفنوکسیلات دارد. نیمه عمر این دارو دو ساعت و نیم و نیمه عمر متابولیت آن در حدود 12 ساعت است. همچنین زمان لازم برای آغاز اثر یک ساعت و مدت اثر آن 43 ساعت خواهد بود. لازم به ذکر هست که دفع دارو به وسیله مدفوع و کلیه است.

اشکال دارویی

این دارو به صورت قرص مصرف می گردد

نحوه مصرف

این قرص برای اسهال حاد غیر اختصاصی مورد استفاده قرار می گیرد

بچه ها 9 تا 12 سال بچه ها بالای 12 سال و افراد بالغ
مصرف نوع 2.5 گرمی - 4 بار در روز مصرف نوع 5 میلی گرمی - هر 6 ساعت یک بار با قابلیت کاهش دوز بسته به بهبود وضعیت

2. دی سیکلومین

این قرص برای تسکین دردهای مرتبط با روده و درد شکم در افرادی با سنین پایین مانند نوزادان تجویز می گردد. این قرص همچنین برای دردهای دوران قاعدگی و سرطان هایی مانند سرطان روده نیز مفید است. این قرص باعث انقباض عضلانی جدار روده می گردد

نحوه مصرف

بزرگسالان بچه ها
1 تا 4 قرص یعنی بین 10 الی 20 میلی گرم 3 تا 4 قرص یعنی 5 الی 10 میلی گرم

افراد زیر به هیچ عنوان از این دارو استفاده ننمایند

  • افراد سالخورده که دارای مشکل در مجاری ادرار و یا دفع مدفوع خود هستند.
  • افرادی که سابقه تشنج دارند.
  • افرادی که سابقه حساسیت به این دارو را دارند.

3. بیسموت ساب سیترات

قرص بیسموت ساب سیترات یکی از داروهایی به شمار می آید که برای درمان و بهبود زخم معده و روده و همچنین اسهال هایی که در مسافرت ایجاد می شوند مفید است. همچنین این دارو همراه با داروهای دیگر می تواند درمان عفونت های گوارشی هلیکوباکتر پیلوری مورد استفاده قرار گیرد.

نحوه مصرف

بزرگسالان بچه ها
دو قرص 2 بار در روز و یا یک قرص 4 بار در روز به مدت 28 روز (قابل افزایش به مدت 28 روز دیگر با توجه به دستور پزشک) مصرف این قرص برای بچه ها توصیه نمی گردد.

4. لوپرامید

یکی از داروهای ضد اسهال و دل پیچه که با تشخیص پزشکان مورد استفاده قرار می گیرد، لوپرامید هست. همچنین این دارو در برخی موارد برای همچون کاهش حجم مدفوع افرادی که تحت درمان عملی با عنوان ایلئوستومیز قرار گرفته اند، مورد استفاده قرار می گیرد. اگر شما دچار مشکلاتی مانند معده درد بدون اسهال، کولیت اولسراتیو، مدفوع خونی و اسهال همراه با تب بالا هستید و یا به علت مصرف آنتی بیوتیک ها به اسهال مبتلا شده اید، به هیچ عنوان این دارو را مصرف نکنید.

نحوه مصرف

کپسول

بزرگسالان و نوجوانان بچه ها 8 تا 12 سال بچه ها 6 تا 8 سال بچه ها کمتر از 6 سال
2 کپسول پس از اولین دفع اسهالی و سپس یک کپسول بعد از هر بار دفع اسهالی یک کپسول هر 8 ساعت یک بار هر 12 ساعت یک کپسول قط در صورت تجویز پزشک

از قلم نیاندازید که برای بزرگسالان نباید بیشتر از 8 کپسول در طول 24 ساعت مصرف گردد.

قرص

بزرگسالان و نوجوانان بچه ها 6 تا 11 سال بچه ها کمتر از 6 سال
2قرص پس از اولین دفع اسهالی و سپس یک قرص پس از هر بار دفع اسهالی 1 قرص پس از اولین دفع اسهالی و سپس نصف قرص پس از هر بار دفع اسهال فقط در صورت تجویز پزشک مصرف گردد

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در زمان ابتلا به اسهال

بایدها

  • همواره به طور کامل میوه ها و سبزیجات خام را شستشو دهید.
  • غذاهای مانده را درون یخچال قرار ندهید.
  • قبل از آماده کردن و یا صرف غذا حتما دستان خود را به طور کامل بشویید.
  • در سفر بهداشت را رعایت کنید.

نبایدها

  • از مصرف الکل، کافپین و نوشیدنی های کربنات در زمان ابتلا به اسهال خودداری کنید.
  • تا زمانی بهبودی از مصرف مواد غذایی همچون حبوبات، کلم بروکلی، کلم، پیاز، هلو، گلابی و آلو بپرهیزید.
  • تا زمانی که دچار اسهال هستید از مصرف غذاهایی چربی و سرخ شده بپرهیزید.

جمع بندی

همانطور که گفته شد اسهال انواع مختلفی دارد. برخی از انواع آنها طی مدت 2 یا 3 روز بهبود پیدا می نمایند و برخی از آنها ادامه دار هستند. همواره سعی کنید نکات گفته شده در این مقاله را رعایت کنید تا به این بیماری دچار نشوید. اگر اسهال گرفتید حتما قبل از مصرف خودسرانه دارو به پزشک متخصص مراجعه کنید تا روند درمان سریع تر گردد. همچنین اگر احتیاج به درمان فوری اسهال داشتید، مطلب درمان فوری اسهال در بچه ها و بزرگسالان را از دست ندهید. در انتها منتظر دریافت دیدگاه ها، سوالات و تجربیات شما در این خصوص هستیم...

hoseinjaguar.ir: مجله جگوار | تور لیدر جاذبه های طبیعی ایران و جهان، اکوتوریسم

imgshot.ir: شاتر عکاسی | مجله آموزش حرفه ای عکاسی

vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی

منبع: setare.com
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 33650

به "برای درمان اسهال چه بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای درمان اسهال چه بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید